Renée F. Gloudemans

Begin jaren negentig van de vorige eeuw, voelde Renée dat haar hart uitging naar het zinvol betrokken zijn bij genezingsprocessen. Door haar innerlijke ontwikkeling en heling, besefte zij dat ze minder vervulling vond in haar werk als account manager in het bedrijfsleven.

Vanaf haar jeugd heeft Renée zich verdiept in filosofie en spirituele tradities. Haar klassieke opleiding ondersteunde haar belangstelling voor oude beschavingen en hun visie. Na de middelbare school koos ze voor scholing en verblijf in diverse landen. Ze voltooide o.a. een bedrijfseconomische studie en daarna volgde een dynamische loopbaan, waarvoor ze veel reisde. Een mooie tijd. Maar de wens naar meer bezieling groeide.
Er kwam helderheid door bijzondere ervaringen, meditaties en dromen. Er lag een uitdaging om gangbare en minder conventionele benaderingen samen te brengen. Zodat er binnen de westerse geneeswijzen ruimte zou zijn voor een gegronde vorm van verdiepend werk, waarin de psychologische en de spirituele inbreng elkaar aanvullen.

Als kind ontdekte Renée dat ze, vanuit innerlijke stilte, een stromende verbinding met de natuur had, dit hielp haar door ziekte en ziekenhuisopnamen heen te komen.
Latere ervaringen bij inheemse volkeren brachten haar begrip van de sjamanistische wereld die ze al 'kende'.
Renée voelt warme verbondenheid met meerdere spirituele en sjamanistische tradities o.a. de Tibetaanse Bön, de Maya, de inheemse Arctische volkeren en de Maori, zijn een bron van blijvende inspiratie voor haar.

Genezingsprocessen zijn boeiend: divers, subtiel èn confronterend.
Het pad van heelwording is ook ontroerend en hartverwarmend omdat het een universeel menselijk verlangen zichtbaar maakt.
Het is Renée's intentie om, vanuit haar hart een bijdrage te leveren aan inzicht en transformatie. Sinds 1993 voert zij de praktijk voor Psycho-Spirituele Geneeswijzen in Amsterdam. Een ieder is welkom en we gaan respectvol om met elke culturele en/of spirituele achtergrond.
Renée heeft uitgebreide ervaring opgedaan in het begeleiden van meer dan dertig nationaliteiten.
 

Daarnaast is ze een bevlogen docente, ze geeft al meer dan 25 jaar invulling aan workshops en trainingen.

Renée werkt in haar internationale praktijk ook via Zoom Pro. Daarnaast geeft ze trainingen en sessies op diverse locaties in Europa. 

'Tell your heart that the fear of suffering is worse than the suffering itself.
And that no heart has ever suffered when it goes in search of its dreams'.
Paulo Coelho